Spaghete cu sos de legume

Spaghete cu sos de legume

Author: Retete Culinare Noi
Ingredients
  • 3 tulpine de telina (200 g),
  • 3 morcovi (200 g),
  • 2 cepe (100 g),
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 cutie rosii decojite (800 g),
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita busuioc uscat,
  • 400 g spaghete,
  • 40 g cascaval ras.
Instructions
  1. Se spala telina si morcovii, se curata si se taie cubulete, iar ceapa curatata se toaca marunt. Se pun la incins untul si uleiul si se calesc legumele, curatate si taiate, circa 10 minute, amestecand intruna. Se taie rosiile bucatele, se toarna – impreuna cu zeama – peste legume, se adauga busuiocul si se lasa sa fiarba incet, la foc slab, o jumatate de ora. Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Sosul de legume se gusta inca o data de sare si piper, se toarna peste spaghete si deasupra se presara cascavalul ras.