Sos genovez

Sos genovez

Author: Retete Culinare Noi
Ingredients
  • 1 crenguta de tarhon,
  • 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret),
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 20 g fistic,
  • 20 g migdale taiate marunt,
  • 2 galbenusuri,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • 1/4 lingurita sare,
  • 300 ml ulei de masline,
  • piper macinat.
Instructions
  1. Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer.
  2. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile.
  3. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul – putin cate putin – amestecand ca pentru maioneza.