Saratele cu otet

Ingrediente
150 ml otet,
150 ml ulei.
1 pachet margarina (250 g) la temperatura camerei,
1 ou ( galbenusul pentru aluat, albusul pentru uns),
1 pachet praf de copt (10 g),
3 lingurite zahar,
3 lingurite sare,
faina cat cuprinde (cca. 4 si 1/2 pahare medii),
seminte de susan sau chimen negru (nigella).

Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron (doar galbenusul de la ou) dupa care se pune faina treptat pana compozitia devine un aluat de consistenta lobului urechii.
Nu trebuie sa se lipeasca de maini dar nici sa fie prea moale (sa fie ca plastilina).
Dupa ce s-a framantat, aluatul se rupe in bucati cat o minge de ping-pong dupa care se ruleaza pe masa in fasii de grosimea degetului mic (arata ca niste grisini mai subtiri).
Aceste rulouri se taie in bucati de cca 10-15 cm dupa care se rasucesc ca o fundita, ca un opt sau covrig.
Se pun intr-o tava pe hartie uleioasa pentru cuptor, se ung covrigeii cu albusul ramas de la ou peste care se preseaza seminte de mac sau susan.
Se lasa la cuptor la 175 de grade pana se rumenesc.
Raman fragede pe o perioada indelungata.
Se servesc cu ceai sau cafea.