Salata de praz cu oua

Salata de praz cu oua

Author: Retete Culinare Noi
Ingredients
  • Ingrediente (pentru 3 portii): 500 g praz,
  • 3 oua.
  • Pentru sosul vinegreta: 2,5 linguri ulei de masline,
  • 1 lingura otet aromat,
  • 1 lingurita mustar (nu prea fin),
  • 1 varf de cutit zahar,
  • sare,
  • piper proaspat macinat.
Instructions
  1. Se curata prazul si se indeparteaza partile de culoare verde inchis. Se spala, se taie rondele groase de 1/2 cm, se fierbe 4 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca si se lasa sa se scurga.
  2. Se fierb ouale circa 6 minute (sa fie moi), se tin sub jetul de apa rece si se curata de coaja.
  3. Pentru vinegreta: se amesteca toate ingredientele si se toarna peste rondelele de praz (caldute).
  4. Se pune salata in farfurii adanci, iar deasupra se aseaza ouale fierte intregi.