Salata asortata de toamna

Salata asortata de toamna

Author: Retete Culinare Noi
Ingredients
  • 1 ridichie neagra (cca. 300 gr.)
  • 1/2 varza alba (300-400 gr)
  • 1 morcov (100 gr)
  • 1 ceapa mica
  • 100 ml. otet de mere
  • 2 linguri de zahar
  • 50 ml. ulei
  • sare, piper
  • 2 linguri de smantana – facultativ
Instructions
  1. Legumele se spala apoi se toaca in functie de preferinte.
  2. Ridichia neagra trebuie obligatoriu data prin razatoarea cu gauri mici.
  3. Se pregateste dresul de salata din otet, sare, zahar, ulei si piper, care se toarna peste legume. Se lasa la macerat aproximativ 20 de minute, pentru ca ridichia neagra sa mai piarda din iuteala, apoi se poate servi.
  4. Cine doreste poate adauga si putina smantana.