Ratatouille

admin, 19 mai 2013

Ingrediente
500 g vinete, 500 g dovlecei, 500 g ardei gras (rosu, verde, galben), 3 linguri ulei.
Pentru sos: 3 linguri ulei, 4 cepe tocate, 1 kg rosii oparite si curatate de pielita, 4 catei de usturoi (zdrobiti), sare, piper, o foaie de dafin, nucsoara, patrunjel verde tocat.

Mod de preparare
Se taie vinetele si dovleceii (cu coaja) cuburi mai mari, iar ardeii – fasii. Se calesc toate – pe rand – intr-o tigaie, dupa care se pun intr-o cratita si se amesteca.
Sosul: Se pune la-ncins uleiul si se rumeneste ceapa. Se adauga rosiile taiate, nucsoara, usturoiul, foaia de dafin, sarea si piperul. Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se introduc vinetele, dovleceii si ardeii, se presara deasupra patrunjelul tocat si se serveste imediat.


trafic