Pulpa de miel cu ierburi aromate (friptura de miel)

Descrierea retetei:

Pulpa de miel cu ierburi aromate este o reteta delicioasa, potrivita pentru o masa imbelsugata de Paste. Friptura de miel se serveste cu un sos pregatit din sosul lasat de miel, amestecat cu faina, unt si vin rosu.

Ingrediente pulpa de miel cu ierburi aromate (friptura de miel):

1 pulpa de miel
ierburi aromate: rozmarin, cimbru, oregano, magheran
3 capatani usturoi
2 ardei iuti
ulei, sare, piper
cartofi noi
morcovi
pastarnac
30 g unt
30 g faina
1 lamaie
vin rosu

Modul de preparare a retetei:

Se pregateste un mujdei de usturoi din 2 capatini de usturoi, sare si 1 lingurita de ulei. Se adauga ierburile aromate si se sfarama ca sa se degaje aromele, se completeaza cu piper proaspat macinat si ardeiul iute curatat de samburi si tocat marunt.
Se cresteaza pulpa de miel si se introduce in crestaturi amestecul de ierburi si condimente. Cu restul de amestec se unge pulpa, pe exterior. Se infasuara pulpa de miel in folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 1 1/2 – 2 ore.
Intre timp se curata cartofii, morcovii si pastarnacul si se pun in folie de aluminiu, impreuna cu 1 capatana de ustoroi curatat, felii de lamaie si ierburi aromate, sare. Se dau la cuptor aproximativ 1h.
Se colecteaza sosul lasat de miel intr-un castronel, se pune pe foc si se amesteca cu faina, unt si vin rosu. Daca se doreste mai picant, se poate adauga piper pisat.
Pulpa de miel se pune pe un platou, se aranjeaza de jur imprejur legumele facute la cuptor si se stropeste cu sosul pregatit. Se serveste calda, cu un vin rosu.

 

http://www.retete-mancare.ro