Prajitura cu rom si visine

Prajitura cu rom si visine
Ingredients
  • Ingrediente
  • Blat:
  • - 4 oua
  • - 120 g. zahar
  • - 130 g. faina
  • - 30 g. cacao
  • - 2 lingurite praf de copt
  • Umplutura:
  • - 500 g. visine din compot, fara samburi
  • - 10 g. gelatina
  • - 4 galbenusuri
  • - 100 g. zahar
  • - 125 ml. rom
  • - 400 ml. frisca
  • - 100 g. ciocolata rasa
Instructions
  1. Mod de preparare
  2. Ingrediente blat:
  3. Cuptorul se incinge la 190 grade C.
  4. Se bat ouale cu zahar si 4 linguri de apa fierbinte 8-10 minute.
  5. Se omogenizeaza faina amestecata cu praf de copt si cacao; se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace 17 minute.
  6. Se rastoarna apoi si se desprinde hartia; se lasa sa se raceasca blatul.
  7. Ingrediente crema:
  8. Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar si rom.Se inglobeaza gelatina dizolvata si se da la rece vreo 20 de minute.Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta si ciocolata rasa.Daca compozitia s-a intarit prea mult si face niste cocoloase gelatinoase, bagati in ea mixerul si isi revine.Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic si se repartizeaza crema.Se niveleaza si se aseaza visine.Se da la rece pentru minim 2 ore, dupa care se indeparteaza cu grija cadrul, daca doriti, puteti insiropa putin blatul, si se taie prajitura.

 

Comentarii

comments