Prajitura cu crema caramel

admin, 9 iulie 2012

Prajitura cu crema caramel
Ingredients
  • Ingrediente blat pentru Prajitura cu crema caramel
  • - 800 g branza de vaci bine scursa , 300 g zahar pudra , 200 g unt , 8 oua , 1 praf de copt , faina cat cuprinde.
  • Ingrediente pentru crema caramel
  • - 250 g zahar + 4 linguri , 500 ml lapte , 1 pachet unt , 4 oua , 1 plic gelatina
  • Ingrediente glazura de ciocolata pentru Prajitura cu crema caramel
  • - 250 g ciocolata neagra , 6 linguri ulei
  • Ingrediente glazura alba pentru Prajitura cu crema caramel
  • - 150 g zahar pudra , 1 albus , zeama de la 1 lamaie
Instructions
  1. Preparare blat la Prajitura cu crema caramel
  2. Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul , apoi pe rand galbenusurile. Branza de vaci se zdrobeste bine si se amesteca cu untul inmuiat la temperatura camerei . Crema de branza se amesteca cu albusurile batute , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt , pana se obtine o compozitie asemanatoare cu o smantana groasa . Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor . Dupa ce s-a copt , blatul se lasa sa se raceasca .
  3. Preparare crema caramel
  4. Se caramelizeaza 250 gr zahar si se stinge cu laptele amestecat cu ouale , 4 linguri de zahar si untul . Se amesteca incontinuu pana se ingroasa . Gelatina se inmoaie cu 100 ml apa rece si se adauga la crema caramel .
  5. Preparare glazura alba la Prajitura cu crema caramel
  6. Separat albusul se bate spuma cu zaharul pudra si zeama de lamaie , pana se obtine o compozitie omogena .
  7. Asamblare prajitura cu crema caramel .
  8. Peste blat se pune crema caramel si se lasa sa se intareasca .Dupa ce s-a intarit se toarna deasupra glazura de ciocolata topita si se lasa sa se intareasca . Spuma se introduce intr-un sprit si se decoreaza prajitura deasupra . Prajitura cu crema caramel se tine la rece cateva ore .

 


trafic