Placinta Twin Peaks

Ingrediente
Blat:
350 gr. faina,
200 gr. unt,
2 galbenusuri,
2 lingurite zahar,
praf de copt,
sare,
smantana.
Umplutura:
1 kg cirese,
60-80 gr. nuci macinate,
2 linguri pesmet,
150-200 gr. zahar,
scortisoara
vanilie.

Mod de preparare
Se freaca untul cu galbenusurile si zaharul. Se adauga faina, putina sare, praful de copt, stins cu zeama de lamaie, si smantana, pana obtii un aluat ce se poate intinde usor. Se lasa aluatul sa stea o ora la rece.
Apoi se imparte in doua, se intinde o foaie si se pune in tava de copt. Se presara pesmet si nuca macinata, amestecata cu zaharul. Abia acum se pun ciresele, in strat egal (ciresele curatate de samburi si stoarse de zeama). Se acopera cu a doua foaie si se baga la cuptor. Se taie cat e calda si se pudreaza din belsug.