Placinta cu praz si sunca

Ingrediente
Pentru aluat: 350 g faina,
125 ml lapte,
1/2 cub de drojdie,
1 lingurita zahar,
2 linguri unt topit,
1 lingurita sare,
putina faina pentru framantat,
putin ulei pentru uns.
Pentru umplutura: 250 g ceapa,
400 g praz,
2 linguri unt,
250 g sunca,
sare,
piper,
1 varf de cutit nucsoara,
2 linguri faina,
30 g smantana,
3 galbenusuri,
1 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare
Se pune faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se adauga laptele caldut, drojdia si zaharul.
Se amesteca cu faina, se incorporeaza untul si sarea si se framanta aluatul, care se lasa sa creasca la loc cald.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se mai framanta o data pe planseta si se intinde.
Se imbraca cu el o forma rotunda (26-28 cm diametru), se ridica si pe margini si se apasa cu degetele.
Se taie ceapa si prazul rondele subtiri si se calesc putin in untul incins. Se adauga sunca taiata fasii si se caleste si ea.
Se ia tigaia de pe foc, se condimenteaza amestecul de legume si sunca (cu sare, piper si nucsoara), se lasa sa se raceasca si se intinde peste aluatul din forma.
Se amesteca bine faina cu smantana si galbenusurile, se incorporeaza patrunjelul verde tocat marunt. Se gusta de sare si piper si se toarna peste umplutura.
Se da tarta la cuptorul incins la 200¡C, se coace 40-45 de minute si se serveste calda sau rece.