Paste alla matriciana
Author:
Ingredients
- 200 jambon, costita, sau ce aveti la indemina
- o ceapa mai mica
- un catel de usturoi
- patrunjel tocat ft marunt
- 2 linguri cu ulei
- o jumatate pahar de vin alb
- paste de orice fel care se scurg in momentul in care sucul este copt
- parmezan la placerea fiecaruia
- rosii in bulion (250g) sau 4-5 rosii coapte curatate de coaja
Instructions
- Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecand cu atentie. Cand ceapa a inceput sa se coloreze se adauga costita sau jambonul amestecand sa nu se lipeasca. Se sting cu jumatatea de pahar de vin si se acopera cu un capac. Cand vinul s-a consumat se adauga 250 g de suc de rosii sau rosii crude curatate de coaja si taiate cubulete mici si se fierb in continuare pana capata o consistenta densa. Se amesteca cu pasta deja fiarta, se pune parmezan sau cascaval ras si se servesc cu putin patrunjel ras pe deasupra.