Parfe de banane

Ingrediente
300 gr. banane, 2 oua, 50 ml. lapte, 150 gr. zahar, 30 ml. lichior de banane, 500 gr. frisca batuta.

Mod de preparare
Se amesteca ouale cu zaharul si laptele la cald pe bain-marie pana se ingroasa compozitia, se ia de pe foc, se adauga lichiorul si se amesteca pana se raceste. Miezul de banana se paseaza printr-o sita inoxidabila si se amesteca cu compozitia de oua. Frisca batuta (400 gr.) se amesteca cu compozitia de banane si se toarna intr-o forma de chec cu peretii drepti; se niveleaza, se acopera cu o foaie de celofan taiata la dimensiune si se tine la frigider 2-3 ore.
Inainte de servire, este bine sa se tina si in congelator timp de 1/2 ora. Se scoate din forma, introducand forma intr-un vas cu apa fierbinte 2-3 min. Se rastoarna pe un platou, se portioneaza si se aseaza pe farfurioare. Se decoreaza cu frisca batuta cu cornetul zimtat. Se serveste imediat.
In loc de lichior de banane se poate folosi esenta de banane (5 ml.) si alcool (25 ml.)