Oua umplute

Oua umplute

Author: Retete Culinare Noi
Ingredients
  • Pentru 6 persoane:
  • 6 oua mari
  • 2 cepe mijlocii
  • 200 ml smantana
  • 2-3 legaturi de patrunjel verde
  • cca 250 gr maioneza
  • 2 lingurite de zahar pudra
  • 1 varf de cutit de piper alb
  • 1 lingurita de sare
Instructions
  1. Se fierb ouale in apa cu sare cca 15 minute (sa fie foarte tari). Se toarna peste ele apa rece si se lasa cateva minute, dupa care se curata de coji.
  2. Se taie fiecare ou in jumatate.
  3. Albusurile se pun pe o farfurie sau platoul in care vor fi servite.
  4. Separat se zdrobesc galbenusurile si se amesteca cu ceapa tocata foarte fin, sarea, piperul, jumatate din cantitatea de maioneza si patrunjelul tocat marunt.
  5. Se umplu albusurile cu aceasta compozitie .
  6. Separat se amesteca smantana (sa fie foarte proaspata si dulce) cu maioneza si cu cele 2 lingurite de zahar. Se toarna usor peste ouale umplute .
  7. Se da la rece si se servesc dupa 3-4 ore