Oua romanesti

Ingrediente
3 oua,
sare,
piper,
izma (menta),
2 cepe,
bulion,
unt (cat se poate de gras).

Mod de preparare
Se fierb ouale in apa impreuna cu sare dupa gust; se pun cepele la calit (curatate in prealabil si spalate) intr-o tigaie unsa in prealabil cu unt gras; dupa ce se aureste ceapa, se adauga bulionul si piperul si se mai caleste timp de 2 minute (Atentie! nu adaugati bulionul inainte de a se cali, auri ceapa, deoarece nu se va mai cali, ci se va intari si va prinde un gust neplacut!).
Dupa ce ati stins focul, adaugati izma (menta), pentru un gust mai proaspat si mai bogat.
Nu uitati insa de oua! Acestea trebuie fierte doar 3 minute pentru moi, 5 minute pentru cleioase si 10 minute pentru oua tari.
Sugestie de prezentare: adaugati (in farfurie) ceapa deasupra.