Orez a l`imperatrice

Ingrediente
orez, 6-7 cirese, o para, 2-3 prune, o bucatica coaja de portocala, o lingura zahar, 3-4 linguri rom sau kirsch, 1/4 kg frisca batuta.

Mod de preparare
Se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte.
Deoparte se taie in bucatele mici, cateva fructe zaharisite, de culori diferite si anume 6-7 cirese, o para, 2-3 prune, o bucatica coaja de portocala.
Se pun intr-o ceasca, cu o lingura de zahar si 3-4 linguri rom sau kirsch, amestecandu-le din cand in cand. Se tin asa vreo jumatate de ora.
Cand orezul e fiert, se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga fructele zaharisite si 1/4 kg frisca batuta.
Se amesteca totul usor si se aseaza pe o farfurie rotunda, netezind orezul cu dosul unei linguri de metal, inmuiata in apa.
Se pune deasupra si imprejur frisca si bezele mici sau fructe zaharisite.