Miel Gheimeh

Timp de pregătire: 15 min. | Timp de gătire: 120 min. | 8 Porții

Lista de ingrediente

  • 1 lingură de unt
  • 800 g miel, fluierul piciorului (shank)
  • 2 cepe medii sau 300 g, tocate
  • 3 roșii medii sau 300 g, decojite și tocate
  • 6 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 cartof mare sau 300 g, decojit și tăiat în cuburi de 3cm
  • ½ cană de năut uscat sau 100 g ce a stat în prealabil la înmuiat tim de 4 ore
  • 2 linguri de turmeric
  • 2 linguri de păstăi de cardamon
  • 3 limete uscate de mărime medie
  • 2 cuburi de concentrat de pui sau 20 g
  • 6 căni de apă sau 1½ litru, caldă

Modul de preparare
Într-o oală mare topiți untul și prăjiți bucățile de miel timp de 5 min. Adăugați ceapa, roșiile, cartoful, năutul, tumericul, păstăile de cardamon, limetele uscate, cuburile de concentrat de pui și apa, puneți capacul și lăsați să fiarbă 2 ore la foc mediu sau până când carnea și năutul sunt gătite bine și fragede.

Îndepărtați limetele și cardamonul și scoateți din oală carnea pe care o lăsați să se răcorească pentru a putea să o scoateți de pe os.

Strecurați restul conținutului din oală și păstrați supa.

Puneți înapoi în oală carnea fără os și legumele strecurate și zdrobiți totul până ce carenea devine fâșii, iar legumele sunt complet zdrobite (NU FOLOSIȚI ROBOTUL DE BUCĂTĂRIE).

Așezați amestecul de carne și legume pe un platou, turnați puțin din sos și serviți totul cald cu o parte din supa rămasă și ceapă verde.