Lasagna cu legume

Ingrediente
750 g ciuperci,
3 tulpini de praz,
4 linguri unt,
1 legatura cimbru verde,
2 linguri bulion,
250 g rosii (taiate bucatele),
150 ml vin rosu (sau zeama concentrata de legume),
sare,
piper macinat,
350 g cascaval ras,
3/4 l lapte,
2 linguri faina,
nucsoara rasa,
1/2 legatura busuioc proaspat,
250 g lasagna (foi).

Mod de preparare
Se taie ciupercile felii, iar prazul rondele. Se prajesc ciupercile in 3 linguri de unt si, separat, se caleste prazul in untul ramas. Se amesteca ciupercile si prazul, se adauga bulionul, cimbrul, rosiile si vinul (sau zeama de legume), se gusta de sare si piper si se pun pe foc sa fiarba incet, pana ce se inmoaie rosiile.
Intr-o craticioara, se pun pe foc cascavalul, laptele si faina si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se condimenteaza sosul cu sare, piper, nucsoara si busuioc taiat marunt si se toarna putin pe fundul unei forme termorezistente.
Peste stratul de sos se aseaza un strat de lasagne, se acopera cu umplutura de ciuperci si se intinde din nou un strat de sos. Se continua, pana ce se termina ingredientele, sfarsind cu un strat de sos.
Se da lasagna la cuptorul incins la 170 grade si se coc circa 45 de minute. Inainte de a le servi, se presara cu busuioc tocat.