Lasagna cu ciuperci

Lasagna cu ciuperci

Author: Retete Culinare Noi
Ingredients
  • 8 foi placinta
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 morcovi
  • sare, piper, oregano, patrunjel
  • cascaval sau mozarella
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • 50 ml ulei de masline
Instructions
  1. Se dau ceapa, morcovii si ciupercile pe razatoarea mica si se calesc in ulei intr-o tigaie. La sfarsit se adauga sarea si condimentele si se mai lasa la foc pana se obtine un sos mai tare.
  2. Se prepara un sos bechamel astfel: se topeste untul, se adauga faina si putina sare, se prajeste putin si apoi se adauga laptele caldut amestecand pana se obtine un sos de consistenta smantanii.
  3. Se unge cu unt o forma de cozonac, se aseaza in ordine cate o foaie de placinta rulata (pe dimensiunile formei), un strat de sos bechamel apoi unul de sos de ciuperci, in penultimul strat se pune in loc de ciuperci cascaval (felii mai groase) pe toata lungimea tavii, iar peste ultima foaie se mai pune cascaval ras, oregano si ulei de masline.
  4. Se incinge cuptorul si se coace aprox. 30 minute.