Kingfish în aluat saudit

Timp de pregătire: 30 min. | Timp de gătire: 40 min. | 6 Porții

Lista de ingrediente

Pentru aluat:

  • 2½ căni de făină sau 350 g
  • 1 ou, ușor bătut
  • ¼ cană de lapte praf (26% grăsime) sau 25 g
  • 5 linguri de ulei vegetal
  • 1 lingură de sare
  • ½ cană de apă sau 150 ml

Pentru umplutură:

  • 400 g pește kingfish, tăiat în cuburi de 2cm
  • ¼ cană suc de lămâie or 50 ml
  • 30 g pastă de tamarind
  • ¼ cană de apă caldă sau 50 ml
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 ceapă roșie medie sau 150 g, tăiată mărunt
  • 6 căței de usturoi, tăiat mărunt
  • 1 roșie medie sau 300 g, tăiată mărunt
  • 2 cuburi de concentrat de pui sau 20 g
  • ½ cană de apă caldă sau 125 ml
  • 1 lingură de fulgi de ardei iute
  • 1 cană de frunze de coriandru sau 50 g, tăiat mărunt
  • ½ cană muguri de pin sau 50 g, fărâmițați

Modul de preparare

Într-un bol mare se adaugă făina, oul, laptele praf, uleiul și sarea. Amestecați cu mâna până ce compoziția are o textură asemănptoare pesmetului, apoi treptat adăugați apa și amestecați până ce devine un aluat fin.

Împărțiți aluatul în două, acoperiți și lăsați-l să se odihnească 1 oră.

Într-un bol de mărime medie amestecați cuburile de pește cu sucul de lămâie și puneți la marinat în frigider timp de 30 de minute.

Diluați pasta de tamarind în 50ml de apă caldă și apoi treceți totul printr-o strecurătoare pentru a îndepărta coaja și semințele.

Puneți la încins uleiul într-o tigaie de mărime medie, adăugați ceapa, usturoiul și sotați până când ceapa devine translucidă. Adăugați roșiile, fulgii de ardei iute, concentratul de pui, apă și amestecul de tamerind și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de 15 minute sau până când roșiile devin moi. Adăugați apoi frunzele de coriandru și luați de pe foc.

Pe o suprafață presărată cu făină frământați prima buacată de luat și întindeți-l suficient pentru a-l putea așeza într-oun recipient înalt cu diametrul de 30 cm, uns în prealabil.

Apoi, turnați cu grijă jumătate din cantitatea de sos de roșii, presărați bucățile de pește fără sucul de lămâie, adăugați restul sosului de roșii și presărați mugurii de pin.

Întindeți a doua bucată de aluat și acoperiți recipientul cu el. Strângeți bine aluatul pe margini și ungeți totul cu ou.

Coaceți în cuptorul dat la 170°C timp de 35-40 de minute sau până când aluatul capătă o culoare auie și peștele este gătit.