retete culinare

Gulas

Reteta din categoria: Mancaruri cu carne
Gulas

Gateste si

Cotlete de porc- reteta speciala de Craciun

Author: Retete Culinare Noi
Prep time:
Total time:
Serves: 5
Ingredients
  • 5 Cotlete sau coaste de porc – aproximativ 1 kilogram
  • (ai grija sa alegi o carne mai inchisa la culoare si cu ceva grasime, nu din aceea rozalie, macra)
  • 1 Ceasca de supa de pui Maggi (nota 1)
  • 2 Linguri de otet balsamic (nota 2)
  • 1 1/2 Linguri de suc proaspat de lamaie
  • 2 Linguri de miere
  • 2 Linguri de ulei de masline
  • 1/2 Ceasca de ceapa rosie, tocata marunt
  • 3 Catei de usturoi, tocati
  • 1 Ceasca de masline negre (dintr-acelea bune), fara samburi, tocate marunt
  • 1/2 Lingura de cimbru uscat
  • 1 Lingura de tarhon
  • 2 Linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 1/2 Lingura de sare
  • 1/2 Lingura de piper
  • 1/2 Lingura de boia
Instructions
  1. Nota 1: Atunci cand pregatesti aceasta reteta pentru o masa ‘simandicoasa’, inlocuieste parte din supa de pui cu vin de Marsala (acesta este primul ingredient ‘scump’)
  2. Nota 2: Stiu ca otetul balsamic nu este ieftin, dar merita
  3. Pune carnea intr-o farfurie intinsa, de sticla sau plastic, si strapunge-o bine de multe ori cu o furculita, pe ambele parti. Intr-un castron, amesteca supa de pui, otetul balsamic, sucul de lamaie si mierea si toarna totul peste carne. Intoarce carnea de pe o parte pe cealalta pentru a o unge bine, acopera farfuria si pune-o la frigider cam 8 ore (poti face asta inainte de a pleca spre serviciu, daca te hotarasti sa gatesti in timpul saptamanii), dar in niciun caz mai mult de 24 de ore.
  4. Incinge o tigaie la flacara medie spre mare si prajeste celelalte ingrediente (ceapa, maslinele, usturoiul, patrunjelul si condimentele) vreo 5 minute, pana cand ceapa s-a inmuiat bine. Scoate carnea din marinata (ai grija sa nu arunci marinata) si adaug-o in tigaie. Lasa la foc vreo 5 minute pe fiecare parte (astfel incat ambele parti sa fie bine rumenite). Adauga marinata si lasa pe foc pana incepe sa fiarba, apoi scade flacara, pune capacul si lasa sa fiarba mocnit vreo 15-17 minute. Asta e tot!
  5. Cand servesti, toarna sosul rezultat in tigaie peste carne. Indiferent daca vei realiza pe moment sau nu, nici tu si nici cel mic nu veti uita vreodata gustul acestor cotlete de porc

 


Retete din aceeasi categorie

Reteta din catagoria: Diete

Paella delicioasa #ratingval# from #reviews# reviews Print Recipe Type: paste Ingredients 600 g file de peste (cod, sajau, hering) 200 g orez un varf de lingurita sofran 3 cepe 2 ardei grasi 5 rosii 100 g mazare 1 lingurita zahar 1 lingurita rasa boia de ardei iute 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper Instructions Curatati ceapa si ardeiul gras, spalati-le si taiati-le …

Reteta din catagoria: Prajituri

Prajitura Morena #ratingval# from #reviews# reviews Print Recipe Type: prajituri Prep time: 2 hours Total time: 2 hours Ingredients 2 foi de pandispan cu cacao (din comert) Pentru blatul cu nuca : 5 oua 5 linguri de zahar 3 linguri de faina 1 plic praf de copt 4 linguri de nuca Crema: 2 plicuri budinca Dr.Oetker cu vanilie 600 ml lapte 5 linguri de zahar …

Reteta din catagoria: Fără categorie

Peste prajit in sos de otet #ratingval# from #reviews# reviews Print Ingredients Ulei de masline pentru prajit 500 g peste (macrou, biban de mare sau platica de mare) Faina 2 cepe medii tocate Un praf de chili 3 – 4 catei de usturoi tocati 1 lingurita rozmarin uscat 2 foi de dafin 100 ml vin rosu 100 ml otet de vin rosu Sare Instructions Incingeti …

Reteta din catagoria: Retete de post

Ardei umpluti #ratingval# from #reviews# reviews Print Ingredients 18 – 12 ardei grasi 200 g ciuperci 100 g orez 1 ceapa 1 cutie rosii in suc sau 3 -5 linguri bulion patrunjel verde sare, piper, ulei, optional vegetal Instructions Ceapa se toaca si se caleste in ulei incins. Se adauga ciupercile taiate si orezul, spalat in prealabil. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu o …

Reteta din catagoria: Aperitive cu peste

Ingredients ulei de floarea-soarelui-4 linguri ceapa alba-1 bucata usturoi uscat-2 catei ardei gras-1 bucata morcov-2 bucati telina-1bucata rosii in bulion-400 ml vin alb-200 ml faina-4 linguri piper-10 boabe dafin-2 foi patrunjel sare piper cimbru crap-250 g Instructions Bucatile de peste se sareaza si se pipereaza (poza 1) apoi se dau prin faina. Se incing intr-o tigaie 3 linguri de ulei si pestele se rumeneste pe …

Reteta din catagoria: Salate reci

Puisori in cuib (pentru 2 persoane) #ratingval# from #reviews# reviews Print Prep time: 30 mins Total time: 30 mins Serves: 2 Ingredients Cuibul: 6 batoane de surimi 200 g branza topita 2 oua fierte 100 g boabe de porumb fiert 4 linguri maioneza o lingura mustar sare, piper Puisori: 2 oua fierte 1 lingurita mustar 2 linguri ulei de masline 2 linguri de branza de …