Foi cu miere de albine

admin, 8 iulie 2012

Foi cu miere de albine
Recipe Type: prajitura
Ingredients
  • Ingrediente pentru Foi cu miere de albine
  • - 1 ou, 180 gr zahar , 4 linguri cu miere de albine , 100 ml de ulei, 1 lingura de bicarbonat de sodiu , 600 gr de faina, 5 linguri de lapte
  • Ingrediente umplutura pentru Foi cu miere de albine
  • - 1 pachet de unt , 1 cana de lapte , 2 linguri de faina , 5 linguri de zahar , 1 lamaie , 1 borcan de gem de caise
Instructions
  1. Preparare Foi cu miere de albine
  2. Oul, zaharul, mierea , uleiul , laptele si bicarbonatul se amesteca impreuna si se fierb pe baie de aburi pana se umfla . Se ia deoparte si se adauga faina . Se amesteca bine, se face un aluat care se imparte in 4 .
  3. Fiecare parte se intinde si se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina .
  4. Sfat: Intindeti foile pe tava calda , se intind mai usor .
  5. Preparare crema pentru Foi cu miere de albine
  6. Jumatate din cana de lapte se pune la fiert cu zaharul . Cealalta jumatate se amesteca cu faina . Cand fierbe laptele , se toarna incet compozitia de lapte cu faina si se amesteca pana se ingroasa . Apoi se lasa la racit . Untul se freaca spuma si se amesteca cu budinca de lapte . Se pune putina coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie.
  7. Asamblare Foi cu miere de albine
  8. O foaie cu miere de albine , jumatate din crema , a doua foaie cu miere de albine , dulceata de caise , a treia foaie cu miere de albine , cealalta jumatate de crema si ultima foaie cu miere de albine . Deasupra puteti pudra cu zahar pudra sau puteti face o glazura de ciocolata .

 


trafic