Foi cu amoniac si crema de lamaie

admin, 14 iulie 2012

Foi cu amoniac si crema de lamaie
Ingredients
  • Ingrediente foi cu amoniac si crema de lamaie
  • - 80 gr unt , 2 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 100 ml lapte , 1 ou , 1 lingura de smantana , 1 lingurita de amoniac , faina cat cuprinde aprox. 350g-370 gr
  • Ingrediente crema de lamaie pentru foi cu amoniac
  • - 1 pachet de unt , 300 ml lapte, 250 gr zahar, 2 plicuri zahar vanilat , 3 linguri amidon , coaja rasa de lamaie si zeama de la o lamaie
  • Ingrediente pentru ornat
  • - 100 gr ciocolata alba , 30 gr ciocolata neagra
Instructions
  1. Preparare foi cu amoniac si crema de lamaie
  2. Amoniacul se dizolva in lapte . Se amesteca toate ingredientele pentru foi impreuna cu amoniacul, iar la sfarsit se pune faina si se framanta pana rezulta un aluat nu prea tare . Acest aluat se imparte in 5 si se coc 5 foi pe dosul tavii .
  3. Preparare crema de lamaie pentru foi cu amoniac
  4. Amidonul se amesteca cu putin lapte pentru dizolvare . Restul de lapte se amesteca cu zaharul , vanilia si coaja de lamaie rasa si se pune la fiert . Se adauga si amidonul dizolvat si se amesteca continuu pana se ingroasa . Untul se freaca spuma si se amesteca cu budinca obtinuta . In crema se adauga si zeama de lamaie .
  5. Asamblare Foi cu amoniac si crema de lamaie
  6. Cu aceasta crema de lamaie se umple foile . Deasupra se orneaza dupa preferinta . Este indicat ca prajitura sa stea cel putin 24 ore inainte de a fi servita , pentru ca foile cu amoniac sa se inmoaie bine .

 


trafic