Fasole verde cu carne tocata la wok

Fasole verde cu carne tocata la wok
Ingredients
  • 400 gr fasole verde
  • 200 gr carne tocata (de vita sau mixta vita+porc; sa nu fie foarte grasa)
  • 1 lingurita ghimbir razuit
  • 1 catel mare usturoi
  • chili
  • 2-3 linguri ulei
  • Sos
  • 150 ml apa (sau supa de pui)
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura otet de orez
  • 1 lingura sherry sec
  • cateva picaturi ulei de susan
  • 1 lingurita rasa amidon
  • 1/8 lingurita sare
Instructions
  1. Se curata fasolea verde de capete, se taie in 3 bucati.
  2. Intr-o cescuta se amesteca ingredientele pentru sos.
  3. Se incinge foarte bine uleiul intr-un wok. Se adauga fasolea si se soteaza la foc mare, amestecand des, timp de 8 minute. Fasolea trebuie sa ramana crocanta, nu o sotati mai mult.
  4. Se scoate fasolea pe servetele de hartie, sa se absoarba grasimea.
  5. Se scoate o parte din grasimea din wok, astfel incat sa ramana doar 1/2 lingura de ulei. Se prajesc cateva secunde (pana incep sa miroasa) ghimbirul razuit, usturoiul strivit si chili dupa gust.
  6. Se adauga carnea tocata si se prajeste, la foc mare, amestecand cu lingura astfel incat carnea sa se desfaca bucatele mici. Se prajeste, amestecand des, timp de 5 minute.
  7. Se adauga sosul, se amesteca bine si se pune capacul pe wok. Se lasa sa fiarba 2-3 minute.
  8. Se ia capacul, si se adauga fasolea verde. Se amesteca, astfel incat sosul sa acopere fasolea. Se drege de sare.
  9. Se serveste imediat cu orez.

 .