Drob

admin, 2 iulie 2013

Ingrediente
inima, ficatul si plamanii de la miel, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 3-4 oua, 1 mana ceapa verde, marar si patrunjel verde, 1 foaie de aluat, sare, paine, piper si ulei.

Mod de preparare
Se pune intr-un vas apa cu putina sare si cand clocoteste se adauga maruntaiele de miel curatate, spalate si se lasa sa fiarba 5-7 minute.
Se ia spuma, se adauga morcovul si patrunjelul impreuna cu ceapa intreaga.
Cand carnea este fiarta, se ia vasul la o parte si se trece prin masina de tocat impreuna cu miezul de paine, bine inmuiat si stors.
Se combina carnea tocata cu ceapa verde, cu marar si patrunjel, apoi se potriveste de sare, de piper si se pun ouale.
Se omogenizeaza bine amestecul si intr-o cratita unsa cu ulei se asaza foaia de aluat. Se acopera si peretii vasului.
Se pune tocatura, se acopera cu foaia de aluat, se unge cu ulei si se da la cuptor.
Cand este gata, se rastoarna drobul pe un platou si se taie in felii late.
Se serveste cu salata de primavara.

 


trafic