Drob de miel cu verdeata

Ingrediente
maruntaie de miel si prapurele de miel, 3-4 cepe, 6-7 oua, verdeata, ceapa verde multa, sare, piper, miez de franzela inmuiat in lapte.

Mod de preparare
Maruntaiele se spala, se taie bucatele, se prajesc sau se fierb in apa clocotita cu sare, iar apoi se toaca marunt sau se dau prin masina de tocat carne.
Se amesteca cu ceapa inabusita, verdeata tocata marunt, miezul de franzela inmuiat in lapte.
Din cele 7 oua, 3 se fierb tare si se toaca, sau se dau prin masina, iar celelalte 4 oua se amesteca bine cu compozitia, se pune sare si piper.
Se aranjeaza prapurele intr-o tava unsa cu unt, dupa ce a fost tinut mai intai in apa calduta ca sa se desfaca si sa-i iasa tot sangele.
Se pune compozitia la mijloc, se niveleaza si se acopera cu marginile prapurelui. Se unge cu grasime pe deasupra si se da la cuptor cu o jumatate de ora inainte de a servi masa, daca se serveste cald.
Daca se serveste ca si aperitiv, se poate servi rece, stropindu-se cu zeama de lamaie.