Crap umplut cu orez

Crap umplut cu orez
Ingredients
  • 2 kg crap,
  • 2 cepe,
  • 1/2 ceasca orez,
  • 1/2 ceasca stafice,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de vin alb,
  • untdelemn
Instructions
  1. Se curata un crap de 1-2 kg si se sareaza. Se rumenesc in untdelemn 2 cepe taiate marunt cu o jumatate ceasca de orez spalat. Se adauga cate putina apa, pana incepe orezul sa fiarba. Se pune sare, piper si o jumatate ceasca de stafide fara samburi, spalate si alese. Se amesteca totul bine cu o lingura de vin alb. Se umple crapul de la burta, nu prea plin, caci orezul se mai umfla la foc. Se coase, ca sa nu curga umplutura. Se aseaza intr-o cratita lunga cu putina apa cu sare. Se unge bine cu untdelemn, se da la cuptor. Se coace la foc potrivit, cam o ora. Din cand in cand mai trebuie uns. Inainte de a se servi se scot atele