Conopida gratinata

Ingrediente
2 conopide,
50 g faina,
50 g unt,
1/2 l lapte,
sare,
piper,
2 oua,
2 linguri parmezan (sau cascaval) ras,
300 g costita afumata,
pesmet si unt pentru gratinat.
 
Mod de preparare
Se desfac in buchetele 2 conopide mijlocii si se fierb in apa cu sare, pana ce se inmoaie.
Se pun pe foc faina, untul si laptele si se prepara un sos bechamel mai gros.
Se gusta de sare si piper, se lasa sa fiarba incet, o jumatate de ora, se ia de pe foc si se incorporeaza ouale si parmezanul (cascavalul) ras, amestecand bine.
Se lasa conopida sa se scurga intr-o strecuratoare, dupa care se pune intr-o cratita sau intr-o forma termorezistenta, unsa cu unt.
Se taie marunt costita afumata, se presara peste conopida si peste ea se toarna sosul bechamel.
Deasupra se presara parmezanul (cascavalul) ras, pesmetul si bucatele de unt, se da conopida la cuptorul incins si se lasa sa se gratineze 10-15 minute.