Conopida cu sos Bechamel

Ingrediente
1 conopida mare,
100 gr. unt,
50 gr. faina,
500 ml lapte,
150 gr. cascaval ras,
un pic de nucsoara,
piper negru si sare.

Mod de preparare
Desfacem conopida in buchetele si o punem la fiert in 2 l de apa si o lingurita de sare. Cand este fiarta, o scurgem si o asezam pe servetele de hartie (ca sa traga toata apa).
In timpul asta, pregatim sosul: topim untul intr-o cratita de teflon, adaugam faina, invartind cu o lingura de lemn pana se incorporeaza, dupa care punem laptele fierbinte incet, incet, batand continuu cu telul (ca sa nu se faca cocoloase), punem nucsoara, piperul, sare (dupa gust) si cand s-a facut ca smantana, dam de pe foc.
Punem conopida intr-o forma de sticla sau portelan (special de bagat la cuptor), acoperim cu sosul, punem cascavalul ras pe deasupra si din loc in loc bobite de unt (pentru rumenit).
Gratinam la cuptor (180 grade), cand este bine rumenita toata suprafata, se scoate si se serveste fierbinte direct din forma.