retete culinare

Ciuperci murate

Reteta din categoria: Conserve si muraturi



Ciuperci murate

Gateste si

Mix de legume si fructe pentru iarna

Author: Retete Culinare Noi
Ingredients
  • Cantitatile de legume pot fi marite sau micsorate dupa dorinta.
  • 500 gr.castraveciori (chiar de 2-5 cm.)
  • 1 kg vinete
  • 500 gr gogosari rosii
  • 1 ardei iute
  • 300 gr.ceapa
  • 200 gr.prune
  • 300 gr.struguri de masa (sa fie cu boabele mari si tari)
  • 400 gr.fasole verde.
  • 300 gr.conopida
  • 1 pepene verde de aproximativ un kilogram
  • 200 gr.morcovi
  • 300 gr.varza alba
  • 200 gr.varza rosie
  • 300gr sfecla rosie
  • 1,5 litri otet de 9 grade
  • 2,5 litri de apa
  • 200 gr.de zahar
  • 100 gr.miere de albine
  • 2 linguri cu varf sare
  • 10 gr.piper
  • 4 catei de usturoi
  • 1 hrean
  • 500 ml.ulei
  • 50 gr.boabe de mustar
  • 10 boabe de ienibahar
  • 10 boabe de coriandru
  • 5-6 frunze de vita de vie
Instructions
  1. Ceapa se curata si se taie pestisori.
  2. Gogosarii se curata de cotor, se spala si se taie in fasii.
  3. Boabele de struguri se desprind de pe ciorchine.
  4. Fasolea verde se curata si se opareste 5 minute impreuna cu conopida.
  5. Morcovii curatati se taie in bastonase, iar varza rosie si cea alba se taie fideluta.
  6. Sfecla rosie se curata, se taie in cubulete iar apoi se introduce intr-un vas cu apa care clocoteste.
  7. Se lasa 2-3 minute, dupa care se scoate si se lasa sa se scurga.
  8. Aranjam legumele intr-un borcan de 10 litri sau intr-un alt vas care se poate inchide ermetic.
  9. Boabele nu se fierb ci se introduc in borcan.
  10. Hreanul se taie pe lungime si se fixeaza cu ajutorul acestuia mixul in borcan pentru a nu pluti.
  11. Deasupra se pune un strat de frunze de vita.
  12. Marinata o pregatim cu otet, apa, sare, zahar, ulei si miere. Se fierbe timp de 5 minute.
  13. Se toarna fierbinte peste mix, se inchide imediat. Se lasa timp de 14 zile intr-un loc racoros si intunecat.
  14. Dupa acest interval in care a avut loc marinarea produsului, acesta se scoate din vasul in care a stat si se repartizeaza in borcane (cel mai bine de 800 gr).
  15. Scurgem marinata intr-un vas si o punem la fiert timp de 5 minute, socotind timpul din momentul in care lichidul a inceput sa clocoteasca.
  16. Daca mai avem nevoie de lichid, mai pregatim o alta compozitie folosind urmatoare formula:la o masura de otet se adauga 1si1/2 masura apa, o lingura de zahar si 1/2 lingurita de sare.
  17. La servire adaugam ulei numai daca este absoluta nevoie.
  18. Marinata ce ramane dupa ce am scos mixul, o putem transforma intr-un sos excelent prin desfacerea unei linguri de faina la 2 cani de lichid.
  19. Se fierbe 2-3 minute si se adauga langa mix.

 

Comentarii

comments


Retete din aceeasi categorie

Reteta din catagoria: Diete

Paella delicioasa
Recipe Type: paste
Ingredients
  • 600 g file de peste (cod, s
Citeste reteta

Reteta din catagoria: Prajituri

Prajitura Morena
Recipe Type: prajituri
Prep time: 2 hours
Total time: 2 hou
Citeste reteta

Reteta din catagoria: Fără categorie

Peste prajit in sos de otet
Ingredients
  • Ulei de masline pentru prajit
  • 500 g pe
Citeste reteta

Reteta din catagoria: Retete de post

Ardei umpluti
Ingredients
  • 18 – 12 ardei grasi
  • 200 g ciuperci
  • 100 g orez
Citeste reteta

Reteta din catagoria: Aperitive cu peste

Ingredients
  • ulei de floarea-soarelui-4 linguri
  • ceapa alba-1 bucata
  • usturoi uscat-2 catei
  • ardei gras-1 bucata
  • morco
Citeste reteta

Reteta din catagoria: Salate reci

Puisori in cuib (pentru 2 persoane)
Prep time: 30 mins
Total time: 30 mins
Ser
Citeste reteta