Ceapa umpluta cu sos olandez

Ingrediente
4 cepe mari,
150 g carne de pui tocata,
ulei pentru prajit,
75 g ciuperci,
1 lingura ulei de masline,
1 lingura pesmet,
1 lingura parmezan (cascaval ras),
1 ou,
sare,
piper,
1 lingurita maghiran,
1 lingurita cimbru,
4 cepe verzi,
unt.
Pentru sosul olandez: 3 galbenusuri,
1 lingurita mustar (cu tarhon),
zeama de la 1/2 lamaie,
1/16 l vin alb sec,
200 g unt topit si limpezit,
sare,
piper.

Mod de preparare
Se curata ciupercile, se spala si se taie cubulete. Se calesc in uleiul incins, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga pesmetul, parmezanul, oul, ierburile spalate si tocate, sarea si piperul si se amesteca bine.
Se curata ceapa verde, se spala, se opareste cu apa clocotita, se tine putin sub jetul de apa rece si se lasa sa se scurga.
Se-ncinge cuptorul la 180¡.
Se taie cepele in doua si se scobeste miezul cu un cutit ascutit. Se umplu jumatatile de ceapa cu carnea pregatita anterior, se presara deasupra bucatele de unt, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se dau 20 de minute la cuptor.
Pentru sosul olandez: se freaca bine galbenusurile, mustarul, sarea si piperul pe baia de apa si se adauga, pe rand, zeama de lamaie, vinul alb fiert si scazut, untul strecurat si se amesteca in continuare, avand grija ca apa din cratita (bain-marie) sa nu se infierbante prea tare.
Se incinge untul intr-o tigaie, se calesc putin cepele verzi, se sareaza si se pipereaza.
Se toarna sosul olandez peste ceapa umpluta si se serveste cu ceapa verde calita si cu piure de cartofi (eventual). Pentru untul limpezit: se incinge untul incet, se lasa sa stea pana se depune pe fund zerul si se toarna usor in tigaie sau cratita.