Budinca de spanac cu friganele

Budinca de spanac cu friganele
Ingredients
  • Ingrediente
  • 10-16 felii de franzela
  • 2-3 oua
  • 1/2 l lapte
  • ulei pentru prajit
  • 1 kg spanac
  • sare
Instructions
  1. Mod de preparare
  2. Spanacul se curata, se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu sare, dupa care se scurge pe o sita, se raceste cu apa rece si apoi scurs bine se toaca marunt.Se taie atatea felii de franzela cate trebuie pentru a captusi o forma de budinca. Feliile se pun sa se moaie in lapte, apoi se da fiecare felie prin ou butut si s epun la prajit in ulei incins, rumenindu-se putin pe ambele parti.
  3. Forma in care se va coace budinca se unge bine cu unt si dupa ce se captusesc fundul si peretii cu friganele, la mijloc, se pune compozitia de spanac, se netezeste si se presara cu putin pesmet si cascaval ras. Apoi se introduce in cuptor si se coace pana se rumeneste deasupra.