Budincă de ou şi legume

Budincă de ou şi legume
Ingredients
  • Ingrediente
  • 300 g cartofi fierţi
  • 150 g cârnaţi
  • 200 g brânză telemea
  • 4 ouă
  • 300 g smântână
  • 50 g caşcaval
  • 2 ardei graşi
  • 1 ceapă de apă
  • 2 roşii
  • sare
  • piper
  • griş
  • ulei
Instructions
  1. Mod de preparare
  2. Feliază cârnaţii și frige-i pe un grătar încins ori într-o tigaie teflonată (nu adăuga grăsime). Scoate-i într-un castron și ţine-i la cald. Feliază ardeiul gras și taie ceapa julien. Perpelește-le în vasul în care ai fript cârnaţii și pune-le în același castron.
  3. Bate ouăle cu smântâna și adaugă brânza rasă. Potrivește de sare și piper. Unge cu ulei un vas de ceramică și pudrează-l cu griș.
  4. Așază primul rând de cartofi tăiaţi cubuleţe, presară felii de cârnat și legume fripte. Adaugă o parte din compoziţia de smântână, pune restul de legume și cârnaţi și ce a rămas din amestecul de ouă. Așază deasupra un rând de roșii feliate subţire.
  5. Presară cașcavalul ras și dă tava la cuptorul încins pentru 40-45 de minute. Servește-o alături de o salată proaspătă.