Ardei umpluti a la portugaise

Ingrediente
4 ardei grasi verzi,
125 g orez cu bob lung,
1 cutie sardele in ulei (90 g),
1 borcanel capere (35 g),
1/2 legatura patrunjel verde,
1/2 lamaie,
sare,
2 linguri ulei de masline,
300 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa).

Mod de preparare
Se taie ardeii in doua (pe lung) si se scot coditele cu seminte cu tot.
Se pune zeama de legume pe foc sa dea in clocot (doar 250 ml) si se fierbe in ea orezul, circa 20 de minute, adaugand, eventual, cate putina apa.
Se scurg sardelele (uleiul se pastreaza) si se taie nu prea marunt.
Se scurg si caperele si se toaca patrunjelul spalat si zvantat.
Se rade coaja de lamaie si se stoarce zeama.
Se amesteca orezul, sardelele + uleiul scurs, caperele, patrunjelul si coaja de lamaie si se adauga zeama de lamaie si sare.
Se umplu jumatatile de ardei cu compozitia astfel preparata, se lipesc doua cate doua si se leaga cu ata de bucatarie.
Se prajesc circa 5 minute, pe toate partile, in uleiul incins, se toarna deasupra zeama de legume ramasa si se lasa sa fiarba incet, cu capac, aproximativ 15 minute.